Infractorii Deaconu Laurențiu Gheorghe zis Larry și Mitu Florin din Comuna Poiana Lacului, județul Argeș precum și agent principal de poliție Ștefan Octavian de la Poliția Municipiului Pitești – Biroul Rutier, au înscenat un accident rutier victimă fiind Mateescu ValericaFăptuitorii Deaconu Laurențiu, Mitu Florin și agentul principal Ștefan Octavian au înscenat un accident pe raza Comunei Poiana Lacului, sat Sămara, județul Argeș, totul organizat cu ajutorul Poliției Rutiere Pitești

Dragii noștri cititori, continuăm în această ediție cu trei făptuitori care au premeditat înscenarea unui accident rutier pe raza Comunei Poiana Lacului, județul Argeș.

În data de 24.06.2016, victima Mateescu Valerica se deplasa cu autoturismul personal pe o stradă din satul Sămara Comuna Poiana Lacului când la un moment dat l-a văzut căzut jos cu bicicleta pe Matei Nicolae. Dânsa a oprit autoturismul pentru a-l ajuta să se ridice pe numitul Matei Nicolae, imediat venind și Deaconu Laurențiu, făcându-se că îl ajută să se ridice în timp ce o înjura și amenința pe doamna Mateescu Valerica.

Înscenare eșuată, Deaconu va fi cercetat

Matei Nicolae a plecat cu bicicleta iar doamna Mateescu Valerica a început să meargă spre autoturismul său în timp ce numitul Deaconu Laurențiu continua cu înjurăturile și amenințările. Ajungând la autoturismul său și urcându-se la volan, a încercat să dea câțiva metri în spate pentru a putea întoarce autoturismul și de a se deplasa la domiciliul său. Deaconu Laurențiu țipa cât putea: „ce faci cucoană? Dai peste mine, vrei să mă omori?”. Doamna Mateescu i-a spus să nu mai stea în spatele autoturismului și să ia mâinile după capotă. Deaconu o amenința și o înjura în continuu. La un moment dat, acest individ s-a dus spre dânsa încercând să o strângă de gât, ea reușind să pornească autoturismul și să meargă drept în față de frică fără a mai întoarce autoturismul, sunându-l pe fiul său pentru a anunța poliția. Fiul dânsei, Mateescu Dragoș a sunat la poliție, deplasându-se la fața locului agent principal Ștefan Octavian și un alt coleg. Aceștia se cunoșteau cu Deaconu Laurențiu întrucât îl scăpaseră de un accident rutier pe raza Comunei Moșoaia, județul Argeș.

Din toate informațiile pe care le-am obținut a rezultat faptul că Deaconu le-ar fi dat mii de euro șpagă polițiștilor și ar fi folosit ca martor fictiv pe Mitu Florin, socrul lui. Așa a scăpat de pușcărie Deaconu Laurențiu deși era în stare de ebrietate avansată ș.a.m.d.

La fața locului acestui chipurile „accident”, s-au mai deplasat și agenții de la serviciul criminalistică, pentru a lua amprente de pe capota spate a autoturismului unde ar fi pus mâinile Deaconu. Era normal să se afle pe capota din spate amprentele lui Deaconu întrucât chiar el lovea cu palmele și amenința până a fugit biata femeie. Deaconu Laurențiu era într-o stare de ebrietate avansată, i s-a pus și fiola, la care a reieșit că avea o alcoolemie de 0.60%, în fața prietenilor lui polițiștii de la serviciul rutier. Adevărul era că Deaconu era beat rău de tot, înjura și amenința pe doamna Mateescu, de parcă îi omorâse părinții. El avea ură pe fiul lui Mateescu Valerica, din cauza invidiei că el deține un autoturism mai bun decât al lui, băiatul având studii superioare și locuind în Pitești ș.a.m.d. Le-a făcut o sesizare la protecția animalelor deoarece țineau în soare 4-5 vaci, nu le dădeau să mănânce și nici să bea apă. Au venit cei de la protecția animalelor obligându-i să construiască un adăpost pentru a putea supraviețui vacile. Și Deaconu și socrul lui Mitu Florin sunt tare înverșunați pe familia Mateescu, căzând necazul pe biata femeie și înscenându-i un accident.

Mitu Florin – martor mincinos dovedit

Când a ajuns băiatul doamnei Mateescu la chipurile locul „accidentului” a dat de domnii polițiști. A încercat să le explice câte ceva, polițiștii țipau și îl amenințau că-l amendează. El și încă doi prieteni de-ai lui au sesizat că Deaconu e murdar de var pe tricou chiar unde arată că l-ar fi lovit doamna Mateescu cu autoturismul. Acești trei martori, i-au spus lui Deaconu: „de ce te-ai frecat de perete să-ți faci răni?Pentru a-ți lua certificat medico-legal?”. El a răspuns: „trebuia să mă arunc de pe stâlp pentru a-mi lua un certificat medico-legal cu peste 90 de zile”.

Cei trei martori s-au prins de înscenarea făcută de Deaconu, socrul său și agenții de la serviciul rutier Pitești. La sesizarea lui Mateescu Dragoș, a fost sancționat contravențional Deaconu Gheorghe Laurențiu, conform prevederilor art.2, pct.1 din legea 61/1991 R. Agenții de poliție au chemat ambulanța, Deaconu a fost dus la Spitalul Județean Pitești, după care i-a fost eliberat un certificat medico-legal de 3 zile cu îngrijiri medicale. Și aceste trei zile de îngrijiri medicale i-au fost date pentru frecarea cu spatele de zid. Agentul Ștefan Octavian a solicitat la I.M.L. Argeș să se stabilească dacă urmele de pe spate au fost provocate de autoturism. Medicii de la I.M.L. Argeș au spus că e posibil ca urmele de pe spate să fie de la accident. Ei nu au fost informați de noi despre înscenarea acestui accident dar o să o facem chiar în această săptămână. La acest dosar, Deaconu Laurențiu a pus din nou martor ocular pe socrul său, Mitu Florin care acesta nu a văzut nimic întrucât în momentul acela el se afla în bucătărie cu Matei Nicolae cel care căzuse cu bicicleta la poarta lor.

Gard Mitu Florin – gardul care maschează vederea în stradă, chipurile accident

Mitu Florin era foarte beat în acea zi la fel și Matei Nicolae, aveau dat volumul de la stație la maximum cu boxe mari și nu se auzea mai nimic din cauza muzicii. Vizibilitatea în stradă era foarte redusă întrucât are un gard înalt, dar în schimb martorul mincinos Mitu Florin ne-a relatat că el a auzit o bubuitură din casă și a ieșit afară să vadă ce s-a întâmplat. La prima înregistrare audio-video ne-a relatat următoarele: „Ginerimio Deaconu a țipat: „stai cucoană, dai peste mine, mă omori?”. Și a plecat doamna Vali în trombă”. A uitat să mai spună minciunile că l-a tăvălit pe jos pe gineriso. La circa 2 minute a început să țipe – „uite așa a făcut, l-a tăvălit pe jos și se ținea de spate”. A declarat la poliție una iar nouă ne-a spus adevărul în primă fază la întrebări iar după circa 2 minute și-a adus aminte că a spus adevărul și poate aduce o condamnare, s-a sucit și a început să se tăvălească pe jos dându-se cu fundul de pământ. La un moment dat a început Mitu Florin să strige: „uitați știu toți vecinii”, noi l-am întrebat repede care sunt acei vecini iar el a arătat spre casa doamnei consilier Mariana Neacșu. Am chemat-o pe doamna consilier Neacșu și am întrebat-o: „a-ți văzut cum l-a lovit doamna Mateescu pe Deaconu?”, dânsa a răspuns: „eu nu știu nimic, nu eram aici, n-am văzut nimic” spunându-i lui Mitu: „tu îmi pui mie vorbe în gură!”. Mitu mai arăta spre un deal: „uite știu vecinii, sunt mulți care au văzut”.

Neacsu Mariana forțată de Mitu să declare ce nu a văzut

După câte am observat Mitu Florin stă mai tot timpul pilit, se ceartă cu toată lumea, are nevoie de un tratament la cap. Acest infractor a declarat de trei ori în trei feluri diferite, la noi de două ori iar la poliție o dată. Toate declarațiile lui nu reflectă adevărul, din contră trebuie cercetat pentru mărturie mincinoasă și ginerele său pentru înscenarea accidentului. A solicitat avocatul lui Mateescu o expertiză tehnică judiciară și domnul polițist Ștefan Octavian a respins cererea. Cum e posibil să respingi o cerere pentru a se efectua o expertiză tehnică judiciară auto și de a se stabili cu exactitate cine a fost de vină. Oricum el este implicat în înscenarea accidentului, știe tot adevărul și am înțeles că ar fi primit câteva sute de euro de la Deaconu pentru a o teroriza pe doamna Mateescu. Când l-am abordat cu întrebări, a răspuns sec: „nu vreau să stau de vorbă, mă grăbesc, mă așteaptă avocatul în birou, nu am timp, nu am nimic de spus”. O să aibă ce să spună acest agent la alți polițiști și procurori. Vom înainta toate înregistrările audio-video familiei Mateescu pentru a le depune la Prim Procuror și de a se lua toate măsurile legale ce se impun. Când agenții nu vor să ia declarații la martori vom interveni, le vom da declarațiile martorilor mincinoși și pe cele ale celor adevărați, audio-video.

Poliția Municipiului Pitești – Agenții de la Serviciul Rutier comit infracțiuni non-stop

Să se lase de șmecherii și de înscenări de accidente pentru toți infractorii, le recomandăm, să uite de sumele de euro pe care Deaconu le-a promis des la fiecare venire în țară.

 

Articol de Iulian Ratea