Președintele ANRP, Băeșu George, comite infracţiuni precum bea apă; președintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, își trimite inferiori la primării să dea sancţiuni abuzive.George Băeșu, președintele ANRP, rom escroc, diversionist, care s-a îmbogăţit din șpăgi

George Băeșu, președintele ANRP, rom escroc, diversionist, care s-a îmbogăţit din șpăgi

Președintele ANRP, Băeșu George, invocă legea 103/2016 și dă curs infracţiunilor, băgând dosare cu numere noi în faţă, cam 2-3000 de bucăţi de an, motivând că în lege arată prioritate, dar în schimb șpăgi încasate de la dosarele cu întâietate; președintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu,  trimite inferiori la primăriile din Argeș și din ţară, cu o diversiune murdară, schimbând și minţind primarii că Legea 273/2006, art. 14, alin. (3) nu permite cadouri pentru copii și publicitate la presă.

Dragii noștri cititori, continuăm în această ediţie cu cei mai mari diversioniști de legi, bogăţie cât cuprinde, sancţiuni la primari fără ca textele de lege să impună, șantaje pe săturate.

Președintele ANRP, Băeșu George, a fost un muncitor de rând până în 1992, când s-a înscris într-n partid, devenind prefect de Vrancea. În anul 2006 s-ar fi înscris la Facultatea de Drept la Universitatea din București, ar mai fi făcut Facultatea de Drept și la Universitatea „Nicolae Titulescu”, la care a devenit și doctor în materie de drept. El din muncitor a devenit și doctor în drept în 5 ani, diplomele au fost mai mult cumpărate decât să înveţe carte. Așa a ajuns deputat între anii 2004 și 2008. A mai avut și alte funcţii: secretar în Comisia Juridică a Parlamentului, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului, jurnalist la Vrancea, prefect și subprefect de Vrancea.

Nicolae Văcăroiu, președintele Curţii de Conturi, rom escroc care s-a îmbogăţit din șpagă și diversiuni

Nicolae Văcăroiu, președintele Curţii de Conturi, rom escroc care s-a îmbogăţit din șpagă și diversiuni

Această jigodie de om își chema toţi tovarășii manageri, mergea la președintele Consiliului Judeţean la care făcea contracte și percepeau între 20 și 30% comision. Vă cam închipuiţi ce rapid au devenit amândoi foarte bogaţi. Primarilor din judeţ le percepeau între 15 și 20% comision din bugetul mare pe care îl înaintau. Așa au ajuns jigodiile cu sute de milioane de euro.

Atât prefectul cât și președintele C.J. Vrancea dădeau la partid sume mari, pentru a le oferi protecţie și funcţii. Acest neica-nimeni Băeșu George a plătit bani mulţi pentru a fi pus pe funcţia de președinte ANRP, dar el conștient fiind și afacerist escroc fiind, a început să aplice tupeul de rom, că rom este. Când a fost sunat de directorul Iulian Ratea a început să facă bășcălie ca un rom de cort: „Cine sunteţi? Nu vă cred! Cine sare rândul la dosare? Eu nu! Poate sărim rândurile la vie.” ș.a.m.d. Din discuţiile directorului Ratea cu el a reieșit că e sărit de pe fix de atâta șpagă. A mai spus diliul: „Aplic Legea 103/2016, au prioritate toţi care au fost la judecată și au obligat primăriile să trimită dosarele la noi.” Directorul Ratea i-a spus: „Nu există așa ceva în lege, aţi făcut dumneavoastră ce aţi vrut, pentru a vă băga clienţii în faţă, cele 2-3000 de dosare pe an. Spuneţi că legea vă indică, dar dumneavoastră o spuneţi, nu legea.” El, ca să scape de întrebări, îi zicea lui Ratea: „Nu vreau să mai discut nimic, nu vă cred că sunteţi directorul publicaţiei, daţi-mi un număr de fix să sun.” Directorul Ratea i-a spus: „Cred că sunteţi sărit de pe fix, aveţi un comportament de om nebun.” Directorul Ratea a mai discutat după aceea cu șefa de cabinet, care susţinea la rândul ei aceleași minciuni ca și președintele sărit de pe fix. Le-a spus directorul Ratea: „O să fiţi chemaţi la audieri la D.N.A. pentru cele 2-3000 de dosare pe care le băgaţi în faţă motivând că așa spune legea.”

Curtea de Conturi, sediul escrocilor

Curtea de Conturi, sediul escrocilor

Din informaţiile noastre a reieșit că atât președintele George Băeșu, cât și șefa de cabinet, dar și alţii cu funcţii în ANRP primesc șpăgi mari pentru a băga în faţă dosarele clienţilor lor. Își iau șpăgi de la cel puţin 3000 de clienţi pe an care au introdus dosarele să zicem anul acesta, anul trecut sau cu cel mult 5 ani în urmă. La noi au venit cetăţeni care aveau dosarele din anul 2007 trimise la ANRP. Când a întrebat-o directorul Ratea pe șefa de cabinet a președintelui ANRP, a spus: „Dosarele lui Ştirbu Maria Ana nr. 42141/CC și al doamnei Duţă Maria nr. 33846/CC și nr. 35169/CC sunt în așteptare. Aceste 3 dosare au fost introduse în anul 2007 la ANRP.” Toţi clienţii lor ale căror dosare sunt băgate în faţă au primit sumele de bani pentru case sau terenuri în 2-3 ani de la introducerea dosarului. Sunt mii de clienţi ai lor care au luat banii într-un an de la introducerea dosarelor.

Ei cred că vor scăpa de noi și de procurori, minţindu-ne că Legea 103/2016 sau alte legi din urmă prevăd că au prioritate clienţii lor care au mers la judecători și le-au trimis dosarele la ANRP sau au dispus primăriilor să le trimită la ANRP. Ca să-i bage în faţă pe clienţii lor le ziceau cu ani în urmă: „Vă ajutăm dacă ne aduceţi documente că sunteţi bolnavi.” Clienţii se duceau și cu șpaga și cu documente că ar suferi de anumite boli, le băgau dosarele în faţă și luau primii. Îi săreau pe cei cu numere de înregistrare vechi. Cei cu dosare băgate de peste 10 ani sunt săriţi mereu de clienţii lor care le dau șpăgi. Așa a ajuns atât președintele George Băeșu să aibă miliarde de euro, cât și angajaţii ANRP cu sute de milioane de euro.

Sediul escricilor ANRP

Sediul escricilor ANRP

Nicolae Văcăroiu, președintele Curţii de Conturi, și inferiorii lui, creează o diversiune în procesele-verbale de sancţionare a primarilor din Argeș, precum și împotriva tuturor celor din toată ţara în sensul că invocă Legea nr. 273/2006 cum vor ei, nu cum spune legea, se fac că sunt deștepţi, dar cu interes. Subalternii lui Văcăroiu au mers la mai multe primării din Argeș, unde ar fi stabilit că primarii ar fi încălcat Legea 273/2006 art. 14, alin. (3). Din acest motiv le-au întocmit procese verbale și i-au pus să plătească pachetele pe care le-au făcut de Crăciun pentru copii. Noi am discutat cu mai mulţi primari și ne-au spus că trimișii lui Văcăroiu fac abuzuri, ei au procedat legal trecând prin consiliul local sumele pentru pachetele copiilor. Au avut deci hotărâre de consiliu local pentru alocarea banilor și în mod abuziv le-au întocmit procese-verbale sclavii lui Văcăroiu, i-au pus să plătească ei pachetele din buzunar, zeci de mii de lei pe cap de primar.

Din informaţiile noastre a reieșit că domnul rom Nicolae Văcăroiu este prieten cu managerul de la site-ul SEAP (Sistemul electronic de achiziţii publice) și vrea să-i oblige pe toţi primarii din Argeș și pe toţi cei din ţară să facă contracte cu SEAP și să descarce bani din conturi la ei. Domnul rom Văcăroiu are și el un comision mare la fiecare descărcare din conturile primăriilor, mii, zeci de mii.

Site-ul lui Văcăroiu, care îi aduce zeci de milioane de euro anual (șpăguţă)

Site-ul lui Văcăroiu, care îi aduce zeci de milioane de euro anual (șpăguţă)

S-au plâns sute de primari din ţară că sclavii lui Văcăroiu i-au ameninţat că dacă nu vor face contracte cu SEAP îi vor pune să plătească din buzunar toate sumele pe care le folosesc la alte societăţi comerciale care au contracte cu primăriile. Au spus: „Nu ne interesează că aveţi voi hotărâre de consiliu local, nu e legal ce faceţi voi. Vă vom pune la plată de fiecare dată când faceţi contracte cu alte societăţi, SEAP de-acum încolo va fi societatea voastră cu care veţi face contracte.” Îi minţeau că au preţuri mai mici la alimente ș.a.m.d. Le-au impus: „Să nu mai faceţi felicitări la presă sau contracte de publicitate, aveţi SEAP, plătiţi ce vă cer ăia.” Le mai spunea că presa trebuie să facă oferte de publicitate la SEAP și că ei să plătească la SEAP serviciile pe care le oferă. Unde s-a mai pomenit în lume să obligi primarii ș.a.m.d. să ia alimente ș.a.m.d. de la SEAP?! Nu mai punem că obligă presa să pună oferte la SEAP pentru a face și sclavii de la SEAP un ban grămadă cu Văcăroiu. Nu au lege să oblige primarii și managerii de la presă să pună oferte pe site-ul SEAP. De ce nu ne-a contactat Văcăroiu pe noi să le luăm locul la SEAP. Ştie că de la noi își va lua pușcărie și de la SEAP milioane de euro.

Acum să vă arătăm ce scrie în Legea 273/2006 art. 14, alin. (3) pe care îl invocă în procesele-verbale abuzive:
Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale

„Art. 14. Reguli bugetare

(3) Nicio cheltuială nu poate fi înscrisă în bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) și nici nu poate fi angajată și efectuată din aceste bugete, dacă nu există baza legală pentru respectiva cheltuială.”

Acest articol ne dă trimitere și la art. 1 alin. (2).

„Art. 1.

(1) Prezenta lege stabilește principiile, cadrul general și procedurile privind formarea, administrarea, angajarea și utilizarea fondurilor publice locale, precum și responsabilitățile autorităților administrației publice locale și ale instituțiilor publice implicate în domeniul finanțelor publice locale.
(2) Dispozițiile prezentei legi se aplică în domeniul elaborării, aprobării, executării și raportării:

a) bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București;
b) bugetelor instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din bugetele locale, după caz;
c) bugetelor instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii;

d) bugetului împrumuturilor externe și interne, pentru care rambursarea, plata dobânzilor, comisioanelor, spezelor și a altor costuri se asigură din bugetele locale și care provin din: împrumuturi externe contractate de stat și subîmprumutate autorităților administrației publice locale și/sau agenților economici și serviciilor publice din subordinea acestora; împrumuturi contractate de autoritățile administrației publice locale și garantate de stat; împrumuturi externe și/sau interne contractate sau garantate de autoritățile administrației publice locale;
e) bugetului fondurilor externe nerambursabile. ”

Tot ce v-am arătat până acum nu interzice aprobarea hotărârilor consiliilor locale ale primăriilor pentru a aproba fonduri pentru anumite sărbători, evenimente, publicitate la presă etc. Sclavii lui Văcăroiu inspectori au făcut-o pe infracţiune des și mult în toate procesele-verbale întocmite în mod abuziv și favorizatoare șefului lor. Au aplicat această tehnică de a băga frica în primari mii, zeci de mii de euro de la 10-15 primării / lună și de a-i forţa și șantaja de a cumpăra de la site-ul SEAP produsele etc., dar în schimb câștigă Văcăroiu milioane sau zeci de milioane de euro anual șpagă de la managerul SEAP. Mare jigodie e această cioară gulerată de Văcăroiu.

Acum să vă prezentăm din aceeași Lege nr. 273/2006, art. 14. Legal, primarii au respectat Legea nr. 273/2006 și nu au încălcat niciun articol sau aliniat. Art. 14, alin. (4) prevede:

“(4) Nicio cheltuială din fonduri publice locale nu poate fi angajată, ordonanțată și plătită dacă nu este aprobată, potrivit legii, și dacă nu are prevederi bugetare și surse de finanțare.”

Primarii au trecut prin consiliul local prevederile bugetare și sursele de finanţare în special pentru pachetele de Crăciun ale copiilor, așa că nu au încălcat în niciun fel legea. Diversioniștii lui Văcăroiu au crezut că nici primarii și nici noi nu avem studii în drept și așa le vor merge afacerea și infracţiunile cu procese-verbale abuzive etc.

Articol de Stanciu Mihai