Martorii mincinoși în dosarul penal 4406/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești: Mateescu Dragoș și Duțulescu Marius, înscenare eșuată în apărarea învinuitei Mateescu ValericaMartorii mincinoși, Mateescu Dragoș și Duțulescu Marius au declarat mincinos în înregistrările audio-video la ancheta efectuată de directorul Iulian Ratea

Dragii noștrii cititori, continuăm în această ediție cu doi martori mincinoși Mateescu și Duțulescu din comuna Poiana Lacului jud. Argeș.

Mateescu Dragos – infractor dovedit cu creier bolnav

Mateescu Dragoș a declarat mincinos în fața directorului Publicației Ediție Specială Press – Iulian Ratea că el ar fi văzut pe victima Deaconu Laurențiu plin de var pe spate și că s-ar fi frecat cu spatele de zid pentru a-și face răni și a obține certificat medico-legal cu zile multe. În acest caz este vorba de un accident rutier făcut de mama lui, Mateescu Valerica, pe care acesta a vrut să o ajute prin înscenări și declarații mincinoase. Am mai publicat despre acest accident rutier dar după un timp s-a constatat că și Mateescu Dragoș precum și Duțulescu Marius au mințit și premeditat tot de la început. Mateescu Dragoș ne spunea că după ce l-a sunat mama acestuia și anume Mateescu Valerica, văitându-se că a lovit un țigan și nu mai știa ce s-a întâmplat cu el, a fugit de la locul accidentului și nu știa ce să mai facă. El a declarat că i-a spus: „stai mamă liniștită, trimit eu doi prieteni” –  pe Duțulescu Marius și pe alt infractor căruia i s-au luat declarații de către polițistul care făcea cercetarea penală.  Noi l-am întrebat de ce a trimis acei doi prieteni el răspunzând că îi înscenau polițiștii un accident. L-am întrebat din nou despre faptul că mama lui l-a sunat spunându-i că a lovit un țigan. El ne-a răspuns că a pregătit atunci martori pentru a o ajuta pe mama sa să scape de țigani și de dosar penal.

Dutulescu Marius – a fost pus să mintă unele lucruri sau în totalitate

Noi l-am anunțat că toate convorbirile au fost interceptate iar el speriat a început să întrebe: „cum?!, de ce?!”. Păcat că nu se mai stochează înregistrările audio timp de 6 luni pentru a fi prinși toți infractorii. Mai relata, retardul Mateescu Dragoș, că el a auzit de la ăia (referindu-se la martorii mincinoși puși tot de el) că el nu l-a văzut plin de var pe spate pe victima Deaconu Laurențiu, dar că ar fi auzit pe martorii mincinoși puși de el, vorbind și aranjând acest lucru. El nu a fost la acest accident dar a declarat foarte multe minciuni de parcă ar fi fost de față. Ne-a indus in eroare când a dat declarație, a crezut că s-a terminat și ne poate spune adevărul după un timp.

Suntem pregătiți bine profesional și tehnic pentru infractori, el crezând că suntem la fel ca el un retard. A încercat să pară credibil în înregistrările audio-video dar totul e clar, a mințit ca un nesimțit și a instigat martori mincinoși să declare minciuni. Râdea ca un bolnav psihic, a crezut că ne poate păcăli cu această înscenare în apărarea mamei lui. Ne-a mai relatat că el a știut dinainte câte zile de îngrijiri medicale va primi victima Deaconu Laurențiu și că va ști din nou înainte ce vor scrie medicii legiști, dacă rănile lui Deaconu provin de la accident sau nu. Noi l-am întrebat dacă cunoaște vreo asistentă la IML – Pitești iar el ne-a răspuns că are pe cineva care îi comunică tot înainte, sunt șmecher, știu tot dinainte. L-am mai întrebat dacă știe cum se vor pronunța medicii în continuare iar el a spus că a fost informat de asistenta pe care o cunoștea, că totul e bine, rămâne în document ca înainte. Adică, se va pronunța că rănile pot fi de la un posibil accident.

Victima lui Mateescu Dragos care ne-a relatat că a fost chinuită cu electroșocul

Retardul – Mateescu mai relata că:„Am băieți și pot să-l fac pe Deaconu, nu îmi e frică de el”, referindu-se la faptul că va plăti golani să îl bată pe Deaconu, nu era de ajuns că îl lovise maicăsa cu mașina. Se lăuda că are prieteni polițiști la secția Poiana Lacului și poate rezolva orice. S-a constatat că și amenda dată lui Deaconu a fost abuzivă, fără a propune vreun martor ocular în procesul verbal. Mai declara că el face trafic cu alcool, produse petroliere, are programe speciale, coduri și poate intercepta pe cine vrea el, intră în bazele de date ale fiecăruia sau la orice instituție. Dilăul nu minte, spune adevărul, e verificat. Avem darul acesta, ca infractori ca el să se descarce cu tot ce comit la noi. Ei cred că vin la fraieri, nu la profesioniști în jurnalism.

Se laudă că ascultă ce vorbesc diferiți polițiști, avocați etc. Ne mai spunea, dacă vrem ne poate face rost de date de identitate ale oricui, date unde lucrează oricine, înregistrări audio etc. I-am transmis că îi știm pe toți cu de toate, nu ne interesează nimic. El s-a supărat, poate credea că vrem ceva și să-i plătim serviciile infracționale pe care le face. Acest retardat are nevoie de tratament, mai deține și permis de conducere. Infractorul periculos Mateescu Dragoș nu a avut loc de muncă niciodată, a trăit și s-a îmbogățit din trafic de țuică cu alcool, produse petroliere, trafic de informații și alte infracțiuni grave. Un timp a cărat alcool la greu și nici acum nu a renunțat la aceste servicii infracționale practicându-le în continuare. El ne mai spunea nouă că, vreodată, dacă este întrebat de către organele de cercetare penală de unde are apartament în Pitești de 70.000 de euro și autoturism în valoare de 25.000 de euro precum și mai multe imobile și bani în conturi le va spune polițiștilor și procurorilor că are 4-5 vaci la maicăsa și din această afacere a strâns banii. A mai spus: „Îi voi prosti pe toți, sunt șmecher, am tovarăși cu funcții mari, avocați care fac blatu cu polițiști și procurori, voi scăpa de tot ce mă acuză ei”.

Poliția Municipiului Pitești – Organul de cercetare penală să-și facă treaba

Dacă sunt polițiști ca agenții Rizea Florin și Orimerișan Florin va scăpa cu siguranță. Aceștia înghit euro precum berzele broaște. Oricum și Rizea, și Orimerișan vor fi cercetați pentru toate referatele de clasare date în ultimii 10 ani. Aceste mizerii s-au îmbogățit dând clasări pe euro și alte bunuri; or să răspundă penal cu procurorii lângă ei. Mateescu mai spunea că: „O să plec în Legiunea Străină, păcat că nu am arme aici că i-aș termina pe toți” referindu-se la polițiști și procurori. I-am spus că nu e bine ce gândește, o să facă pușcărie, el spunând: „nu mă prind ăștia, plec afară”. Lucrează pe ascuns, în timp ce stătea cu noi de vorbă, îl sunau tovarășii de infracțiuni, el ne răspunzând la telefon. A înșelat sute de firme și mii de cetățeni, prin diferite tehnici murdare. Mai are obiceiul acest infractor ca după ce le dă țepe la cei înșelați, să îi amenințe că face plângere la Poliție și o să tragă. Mizerabilul psihic, o să fie cercetat pentru tot ce a comis și comite în continuare. Martorul pus de el, Duțulescu Marius a fost învățat să declare minciuni pentru a o putea salva pe maicăsa implicată în accidentul rutier. Au premeditat înscenarea în apărarea mamei lui, Mateescu Valerica. Au crezut că o vor scăpa de infracțiunea de lovire și părăsirea locului accidentului. Acum vor merge cu ea la A.N.P. Când l-am întrebat pe Mateescu, dacă victima Deaconu Laurențiu va propune martori mincinoși, el a spus că „propun și eu alții mincinoși”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești – Procurorul de urmărire penală de la acest dosar să dispună audierea martorului Mitu Florina

Din toate informațiile noastre, am constatat că soția lui Mitu Florin, martor la acel accident, ar fi văzut și auzit ce s-a întâmplat cu adevărat. Solicităm ca procurorul de urmărire penală să audieze pe martorul Mitu Florina din comuna Poiana Lacului, sat Sămara, pentru a se stabilii cu exactitate faptele săvârșite de către Mateescu Valerica. Martorul Mitu Florin când a fost înregistrat audio-video de către noi, se afla într-o stare de ebrietate avansată, așa că declarația pe care a dat-o nu poate fi luată în considerare în totalitate, uitând să precizeze unele fapte comise. Să îl credem că era și el pilit și nu a mințit.

S-a fisurat Mateescu Dragoș din partea maicăsi.

Articol de Iulian Ratea