Treziti-vă Serviciile și organele specializate în culegerea, prelucrarea și arhivarea informațiilor, organele de cercetare penală sunt anemice fără voiTreziți-vă SRI – SIE, OUG nr. 6/2016 vă obligă prin art.66 alin (3) să culegeți, să prelucrați și să arhivați informații în legătură cu săvârșirea infracțiunilor, dar și să sesizați toate Parchetele competente

Dragii noștri cititori, continuăm în această ediție cu SRI – SIE care au obligația să respecte OUG nr.6/2016 art.66 alin (3), pentru culegerea de informații, prelucrarea și arhivarea informațiilor, de a pune de îndată la dispoziția parchetului competent toate datele și toate informațiile în legătură cu săvârșirea infracțiunilor.

Eduard Hellvig, directorul SRI trebuie să lase frica și să dispună prevederile OUG nr.6 din 2016 art.66 alin.(3)

Atât de tare i-a speriat Guvernul Cioloș pe SRI-iști și pe cei de la SIE întrucât le este frică să mai culeagă informații, să prelucreze și să arhiveze informații, precum șă-și sesizeze unitățile de Parchet. S-au speriat de Raluca Prună, ex Ministrul Justiției, când țipa în direct psihopata că SRI-iștii nu mai au voie să lucreze la dosare sau să pună în executare mandate de supraveghere tehnică. Bolnava psihic, ex ministrul Justiției Raluca Prună nu s-a referit că SRI nu mai are voie să culeagă informații de toate neamurile, ei s-au speriat și au mai cules decât informații privind teroriști. Ce înseamnă să pui un Guvern tehnocrat de rahat de cel mai mare retard Klaus Iohannis. Au alergat serviciile secrete, precum alergau complotiștii pe Ceaușescu Nicolae și pe Elena Ceaușescu în anul 1989. SRI și SIE au obligația legală pe care nu le-o poate lua niciodată nimeni, cât ar fi ele de abuzive Guvernele și Parlamentul, să culeagă informații, să prelucreze și arhivarea informațiilor, de îndată trebuiesc puse la dispoziția parchetelor competente, întrucât infractorii trebuie arestați. Dacă dai informații Parchetelor, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi la dosare sau să știi date din dosare. Doar că SRI-ul poate cere la un moment dat informații: Ce s-a întâmplat cu ele sau dacă s-au luat măsurile legale ce se impuneau ori le-au dat la spate pentru a favoriza procurorii infractori. Dacă procurorii nu le-au luat în considerare informațiile și sesizările SRI-iștilor, atunci șefii de unități pot sesiza Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, la care vor fi cercetați toți procurorii care favorizează infractorii.

Ex Ministrul Justiției, Raluca Prună o paranoică care a speriat Serviciile Secrete

Așa trebuie să funcționeze SRI-ul pe tot teritoriul României. Pot trimite ofițeri sub acoperire la toate instituțiile statului, unde se săvârșesc infracțiuni de abuz în serviciu, delapidare, luare de mită, dare de mită tot ce reprezintă infracțiuni contra Securității Naționale din toate OUG-urile, Convenției pentru apărarea Drepturilor Omului ș.a.m.d.

 

O.U.G. nr.6/2016

Art. 66 alin. (3)

Alin. (3)

Serviciile și organele specializate în culegerea, prelucrarea și arhivarea informațiilor au obligația de a pune, de îndată, la dispoziția Parchetului Competent, la sediul acestuia toate datele și toate informațiile, neprelucrate, deținute în legătură cu săvârșirea de infracțiuni.

 

Art. 66 alin (4)

Alin. (4) Nerespectarea obligațiilor prevăzute la alin. (2) și (3) atrage răspunderea juridică potrivit legii.

SRI are competența legală prin OUG nr. 6/2016 la art. 13 să fie desemnați ca organe de cercetare penală speciale conform art. 55 alin. (5) și (6) din Codul de Procedură Penală, pune în executare mandatele de supraveghere tehnică conform prevederilor art. 57 alin. (2) teza finală din Codul de Procedură Penală.

 

Art. 13 din OUG nr.6/2016

Organele Serviciului Român de Informații nu pot efectua acte de cercetare penală, nu pot lua măsura reținerii preventive și nici dispune de spații proprii de arest. Prin excepție, organele Serviciului Român de Informații pot fi desemnate organe de cercetare penală speciale conform art.55 alin. (5) și (6) din Codul de Procedură Penală pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, conform art.57 alin. (2) teza finală din Codul de Procedură Penală.

SRI – ul are competența legală de a culege informații de tot felul ce reflectă infracțiuni și pot sesiza legal Parchetele competente

Acest articol se referă la competența SRI pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică pentru infracțiuni de terorism etc. ce reprezintă o parte din infracțiunile contra Securității Naționale. Nici un articol de lege nu interzice ca SRI să nu culeagă informații sau să prelucreze și să arhiveze informații care indică săvârșirea de infracțiuni. Din contră, art. 66 alin. (3) și alin. (4) din OUG nr.6/2016 obligă ca Serviciile și organele specializate în culegerea, prelucrarea și arhivarea informațiilor au obligația de a pune de îndată la dispoziția Parchetului competent toate datele și toate informațiile în legătură cu săvârșirea de infracțiuni.

SIE are competențe legale de a culege informații care indică infracțiuni de tot felul

Dacă serviciile și organele specializate nu depun toate datele și toate informațiile vor răspunde penal conform prevederilor art.66 alin. (4). Arătăm încă o dată că SRI și SIE au competență legală de a culege informații de tot felul de infracțiuni, mai au obligația legală să le prelucreze și să le arhiveze, precum să și sesizeze parchetele competente care au obligația legală să cerceteze pe toți infractorii sesizați de SRI – SIE. Aceasta le este competența serviciilor secrete, nu le poate lua nimeni această competență sau să dispună vreo dată prin Ordonanță sau lege că ei nu au voie să culeagă informații de tot felul care indică infracțiuni. Tragem un semnal de alarmă pentru a începe SRI – SIE activitatea de a culege informații ce reprezintă oricare infracțiune și de a sesiza de îndată Parchetele competente care trebuie să cerceteze infractorii sesizați. Dacă nu o vor face Directorii Serviciilor, vor răspunde penal!

Articol de Vladimir Ionuț